Baggrunden
eSport har teknisk set eksisteret siden vi i tidernes morgen fik kendskab til computer,- og videospil. Den gang har det dog primært været venner der har måske har siddet og spillet hver deres spil, og haft små interne konkurrencer om hvem der kunne slå en highscore.

Dette fænomen må vi dog erkende er eksploderet de seneste par år hvor eSport er en industri i rivende udvikling, og interessen har massiv tilstedeværelse hos børn, unge, 30+ samt den etablerede sportsverden, og mange virksomheder følger trop.

Derfor handler det i stor grad om at arbejde med denne “nye” sport på en konstruktiv og fornuftig måde, både for komme de fordomme til livs der er omkring “gamere” der bare sidder på deres værelse, spiser chips og drikker cola flere timer i stræk, – virkeligheden er idag en helt anden.

Foreningens formål er at give alle et godt udgangspunkt for at komme i gang med at spille computerspil under anstændige og professionelle forhold.
Alle er velkommen, om det er på et hygge-plan eller hvis man har et ønske om at spille på seriøse teams der deltager i de hundredevis af turneringer der bliver afholdt i hele landet, så er vi et rigtig godt sted der kan tilbyde gode oplevelser samt et godt fælleskab med en masse andre entusiaster der er og bliver en del af vores forening.

For os er gaming en hobby og interesse i samme stil som f.eks. fodbold, og ønsker derfor også at behandle eSport på samme betingelser.

Vores budskaber

  • Det er først og fremmest et fælleskab
  • Der skal være plads til alle
  • Forældre skal være en stor del af foreningen
  • Vi talentudvikler
  • Skabe konkurrencedygtige teams indenfor flere spil
  • Vise at eSport faktisk udvikler sig i positiv retning
  • Social udvikling ved at dit barn spiller computerspil
  • At få børn ud af værelset og deltage aktivt
  • Seriøs træning til dem der ønsker det
  • Vise at sund kost og motion er en del af eSport

Personerne bag

Foreningsudvikling

Vis detaljer

Næstformand

Sponsoransvarlig

Vis detaljer

Teknikansvarlig

Vis detaljer

Kasserer

Økonomi & Regnskab

Vis detaljer

Bestyrelsesmedlem

Turneringsansvarlig

Vis detaljer

Bestyrelsesmedlem

Træneransvarlig

Vis detaljer

Bestyrelsesmedlem

Træneransvarlig

Vis detaljer
Tidslinjen har til formål, at illustrere foreningens historik og forventede udvikling indenfor 3 år

12 februar 2018

Phillip der i en periode over 5 år har været medarrangør og primus motor på et projekt kaldet “LANFESTEN”, hvor alt imellem 600 – 1000 spillere har deltaget ved de aktuelle events –  ønsker at fortsætte projektets succes i Ringsted, i kombination med en eSport forening.

13 februar 2018

Phillip og Daniel registrere domænerne:
ReSport.dk
Ringsted-eSport.dk
RingstedeSport.dk

Dette gøres med det helt klare formål, at der på sigt selvfølgelig skal være et fornuftigt samarbejde med Ringsted kommune, rent kultur- og markedsføringsmæssigt.

15 februar 2018

Vennerne bakker op omkring projektet og Ringsted eSport dannes som frivillig forening.
CVR nummer: 39339706

2018

Deltagelse i DGI Netværksmøder, dialog med DGI, Ringsted Kommune, bank og ejendomsmæglere.

27 oktober 2018

Foreningen viser sig for første gang på Ringsted Bibliotek, hvortil der er stor interesse fra især forældrene til de unge mennesker der bruger meget tid på “gaming”.
Vi har i løbet af dagen rigtig fornuftige dialoger med både børn og forældre.
Der oprettes en interesseliste.

3 marts 2019

Akut netværksmøde med Miki, Alex og Nicholai, der ser eSport som et vigtigt tilbud til børn og unge i kommunen. De oprindelige samt de førnævnte bestyrelsesmedlemmer er meget enige om foreningens vilkår, og vælger at slå ressourcerne sammen. Ringsted eSport får derfor 3 nye bestyrelsesmedlemmer.

30 april 2019

Vedtægter underskrevet til generalforsamling.
Godkendelse som folkeoplysende forening.

16 maj 2019

Foreningen er ude at kigge på mulige lokaler, hvor der forhåbentlig inden længe kan bydes velkommen til et kombineret informationsmøde til forældre og unge, der efterfulgt vil danne rammer om et LAN-party hen over weekenden.
(p.t. satser foreningen på overtagelse senest 1. juli 2019, og håber at kunne tilbyde aktiviteter over sommeren)